-PRODUKTY WĘGLOWODANOWE:
- brokuły (250 g),
- brzoskwinia (1 sztuka),
- cebula (2 sztuki),
- szczypiorek (2 pęczki),
- cykoria (5 główek),
- główka sałaty,
- sok z 1 cytryny,
- 8 sztuk czereśni,
- fasolka szparagowa (szklanka)
- fasola biała sucha (1/4 szklanki),
- fasolka czerwona z puszki (1/4 szklanki),
- gruszka,
- jabłko,
- grejpfrut,
- jagody (1/2 szklanki)
- kalafior, kapusta (1/2 główki),
- kiwi,
- maliny, truskawki (szklanka),
- mandarynka,
- morele,
- śliwki świeże,
- 3 sztuki ogórek (1/2 kg),
- papryka czerwona lub zielona(2 sztuki),
- pieczarki (1/2 kg),
- płatki owsiane,
- pomarańcze,
- pomidory,
- soczewica sucha (1/4 szklanki),
- szpinak gotowany (szklanka),
- winogrona (1/2 szklanki),
- kiełki (100 g),
- chleb jasny (cienka kromka),
- chleb razowy (1/2 kromki),
- chlebek Wasa (kromka)
- tost pełnoziarnisty (kromka),
- łyżka rodzynek,
- ananas,
- banan,
- makaron ugotowany (1/4 szklanki),
- 4 szt. marchwii,
- 2 łyżki mąki,
- łyżka miódu,
- naleśnik (mały),
- 1/2 szklanki piwa,
- ryż biały, ugotowany (3 łyżki),
- ziemniaki gotowane lub pieczone (2 sztuki)
- ser biały chudy, plaster (30 g)
- serek wiejski light 1/2 op. (150 g)
- białko jaja,
- 2 sztuki dorsz (50 g) halibut (50 g) tuńczyk w sosie własnym,
- ok. 1/3 puszki (90 g) krewetki,
- 3 sztuki małże, kraby, kalmary (ok. 50 g)
- łosoś (50 g)
- parówki sojowe,
- 2 sztuki wędlina drobiowa (30 g)
- pstrąg wędzony (ok. 30 g)
- tofu twarde (ok. 100 g),
- jajko,
- ser żółty (30 g)
- szynka (30 g)
- wieprzowina (30 g)
- wołowina (30 g)
- cielęcina (30 g)
- parówki cielęce,
- 2 sztuki kiełbasa (30 g),
- jogurt naturalny, 0 proc. (150 g)
- kefir 0 proc.,
- opakowanie (150 g) mleko 2 proc., 3/4 szklanki -PRODUKTY TŁUSZCZOWE:
-PRODUKTY TŁUSZCZOWE:
- awokado,
- łyżeczka masła,
- 3 sztuki migdałów,
- oliwa z oliwek (1/2 łyżki),
- oliwki (5 sztuk),
- olej (tłoczony na zimno)- 1/2 łyżki,
- orzechy włoskie (2 sztuki),
- orzeszki ziemne (6 sztuk),
- śmietana (1/2 łyżki),
- majonez light (łyżka),
- majonez tradycyjny (1/2 łyżki),
- serek kremowy, np. Hochland (1/2 łyżki),
- ser pleśniowy (1,5 łyżeczki),
- pistacje (4 sztuki)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz